
Nepečené vianočné košíčky
Vianoce sú obdobím nielen pokoja a lásky, ale aj chutného jedla a sladkého pečiva, ktoré zdobia náš štedrovečerný stôl. Nájdu sa však ľudia, ktorí majú z pečenia hlavu v smútku. Buď majú rôzne intolerancie alebo jednoducho nevedia piecť. Pri tomto recepte však končia všetky výhovorky! Je rýchly, jednoduchý, a hlavne je nepečený. Skladá sa len zo 4 ingrediencií a zvládne ho pripraviť aj začiatočník. Oblečte si zásteru a príprava nepečených vianočných košíčkov môže začať!
Čo budeme potrebovať:
(na 12 klasických košíčkov)
- 245 g odkôstkovaných sušených datlí
- 2 ČL kakaa
- arašidové maslo slaný karamel (sladšia alternatíva je karamelové Salko)
- 200 g 80 % horkej čokolády
- sušené brusnice
- košíčky

Postup:
Rozmixujeme si datle s kakaom, z čoho nám vznikne tvrdá a lepkavá hmota. Na pracovnú plochu si rozložíme košíčky a každý jeden naplníme.
TIP: Do pohára si naberieme teplú vodu. Pred roztlačením datlovej hmoty si vždy namočíme prsty do vody, aby sa nám na ne hmota nelepila. Na spodku košíčka by nám mala vzniknúť cca 3 mm základná vrstva.
Na prvú vrstvu dáme arašidové maslo alebo karamelové Salko.
TIP: Do pohára si naberieme teplú vodu. Pred roztlačením datlovej hmoty si vždy namočíme prsty do vody, aby sa nám na ne hmota nelepila. Na spodku košíčka by nám mala vzniknúť cca 3 mm základná vrstva.
Na prvú vrstvu dáme arašidové maslo alebo karamelové Salko.


Nad vodnou parou necháme rozpustiť čokoládu. Tou potom postupne polejeme všetky košíčky (cca 2,5 PL na jeden košíček). Nakoniec ozdobíme brusnicami.
Košíčky necháme oddýchnuť, kým čokoláda nestvrdne
Košíčky necháme oddýchnuť, kým čokoláda nestvrdne

