Tento vianočný stromček nemá ihličie, ba dokonca ani vetvičky. Namiesto toho je plnený výbornou mozzarellou a posypaný bylinkami. Spestrite si vianočné obdobie a upečte pre vás a pre vašu rodinu niečo nové. Ulahodíte tak aj vašim chuťovým pohárikom.
S týmto receptom budete hviezdou dlhých zimných večerov v kruhu rodiny a priateľov.
Čo budeme potrebovať:
1 droždie
250 ml vody
1 lyžička cukru
500 g múky
1 lyžička soli
50 ml olivového oleja
1-2 balenia mini mozzarelly
1 vajce
strúhaná mozzarella
čerstvá petržlenová vňať
50 g masla
1 čajová lyžička bylinkoveho korenia
A takto si náš stromček vyrobíme:
Najprv si spravíme klasické kysnuté cesto ako na chlieb. Ja ho robím tak, že do nádoby dám vodu a cukor, droždie a nechám to spolu pekne rozpustiť.
Potom pridáme múku, soľ a olivový olej. Následne je potrebné cesto poriadne premiesiť. Ak sa vám zdá, že sa cesto stále lepí, jednoducho pridajte múku.
Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 32 kúskov, z ktorých vytvarujeme guličky. Do každej guličky vložíme jednu mini mozzarellu. Dbajte na to, aby gulička s náplňou bola poriadne uzavretá. Zabránime tak vytečeniu skvelého syra počas pečenia.
Ak máme všetky guličky naplnené, uložíme ich na plech s papierom na pečenie. Ukladajte ich tak, aby vám vznikol vianočný stromček. Tak, ako mne na obrázku.
Zapneme rúru a kým sa zohreje, guličky necháme oddýchnuť. Následne ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 180 stupňoch asi 25 minút. Po uplynutí tohto času stromček ešte posypeme strúhanou mozzarellou a vložíme na 10 minút opäť do rúry.
Medzitým si nasekáme petržlenovú vňať a rozpustíme si maslo. Môžete použiť obyčajné alebo bylinkové. Maslom s bylinkami potrieme stromček hneď ako ho vytiahneme z rúry. A naša famózna pochúťka je hotová.
Tip: Stromček môžete potrieť aj cesnakom alebo ho môžete podávať s rôznymi omáčkami. Chutiť bude skvele so všetkým.