Nehľadiac na to, k akej kuchyni inklinujete alebo čo vám viac chutí, v kuchyni by ste mali mať
dva typy základného príslušenstva, a to:
- Hrnce – okrem univerzálneho veľkého hrnca sa vám bude hodiť aj menší hrniec na prípravu jednej alebo dvoch porcií jedla, rajnica a kastról. Zo špeciálnych typov hrncov si môžete vybrať napríklad tlakový hrniec, prípadne veľký a vysoký hrniec vhodný na zaváranie alebo varenie jedla pre veľkú rodinu.
- Panvice – klasickú panvicu zúžitkujete na opekanie a grilovanie mäsa. Následne budete potrebovať aj plytkú panvicu na pečenie palaciniek a hlbokú wok na prípravu jedál s omáčkou.
Hrnce aj panvice nakupujete
samostatne alebo v súprave. Platí, že súprava je výborná pre tých, ktorí ešte žiadne hrnce a panvice nemajú. Jednotlivý nákup je ako stvorený pre tých, ktorí už nejaké výrobky vlastnia, prípadne im nesedí zloženie súpravy. Následne nezabúdajte ani na kľúčové
príslušenstvo. Sú ním pokrievky, ktoré zúžitkujete počas varenia v hrncoch aj v panviciach. Skvelo poslúžia najmä pri dusení alebo varení pod tlakom.