Panvice v súčasnosti nájdete v mnohých prevedeniach, pričom najviac sa od seba odlišujú
svojou hĺbkou. Od toho, akú si zvolíte, sa odvíja aj to, čo v nej môžete pripravovať. Spravidla si vyberáte:
- Plytké panvice – vďaka tomu, že tento typ panvíc nie je príliš hlboký, je ako stvorený na palacinky či lievance. Veľmi dobre sa s ním pracuje a keďže nie je príliš ťažký, uľahčuje celú manipuláciu.
- Stredne hlboké panvice – ide o univerzálne prevedenie vhodné na opekanie mäsa, grilovanie zeleniny alebo prípravu jedla s minimom omáčky. Panvica je zvyčajne masívnejšia a o niečo ťažšia ako plytká. Stále sa s ňou však pracuje príjemne a dobre.
- Hlboké panvice – výborné na prípravu jedla s množstvom omáčky, samotných omáčok alebo iných tekutých pokrmov. Keďže panvica je hlboká a masívna, pracuje sa s ňou ťažšie, no stále je komfortná na používanie. Spravidla kombinuje aj pokrievku.
Okrem klasických panvíc môžete následne objaviť aj
prevedenia bez charakteristickej dlhej rukoväte, ktoré sú určené na servírovanie pokrmov. Zvyčajne majú dve väčšie uši, za ktoré sa ľahko presúvajú z miesta na miesto. Nechýba im ani pokrievka udržujúca jedlo v teple.