
Vegánske banánové cookies
Dnes si vyskúšame niečo iné. Namiesto živočíšnych produktov ako sú vajcia, mlieko a mliečna čokoláda sme použili banán, kokos a tmavú čokoládu. Naše banánové cookies sú naozaj rýchle a jednoduché na prípravu, a navyše chutia naozaj skvelo!
Čo všetko budeme potrebovať:
- ¾ šálky celozrnnej múky
- ½ šálky ovsených vločiek
- ½ balíčka prášku do pečiva
- trochu soli
- 1-2 lyžice roztaveného kokosového oleja
- 1-2 banány (v závislosti na veľkosti)
- ¼ šálky hnedého cukru
- vanilku (strúhanú)
- ½ šálky čokoládových lupienkov alebo nastrúhanej tmavej čokolády (bez mlieka)

Príprava:
Najprv si predhrejeme rúru na 150 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Potom si pripravíme dve misky (veľkú a strednú). Vo veľkej zmiešame múku, ovsené vločky, prášok do pečiva, čokoládové lupienky a soľ.
V stredne veľkej miske vidličkou rozpracujeme banány na kašu. Následne pridáme roztavený kokosový olej, cukor a vanilku. Všetko dobre premiešame.
Teraz zmes zo stredne veľkej misky pridáme do veľkej misky a všetko sa opäť zmieša. Pomocou dvoch veľkých lyžíc vytvarujeme naše cookies a ukladáme na plech.
V závislosti na tom, ako veľmi hnedé a chrumkavé koláčiky chceme mať, pečieme pri teplote 150 °C po dobu asi 30 minút.
Po vychladnutí si ich vychutnáme najlepšie s pohárom sójového mlieka.
Teraz zmes zo stredne veľkej misky pridáme do veľkej misky a všetko sa opäť zmieša. Pomocou dvoch veľkých lyžíc vytvarujeme naše cookies a ukladáme na plech.
V závislosti na tom, ako veľmi hnedé a chrumkavé koláčiky chceme mať, pečieme pri teplote 150 °C po dobu asi 30 minút.
Po vychladnutí si ich vychutnáme najlepšie s pohárom sójového mlieka.
Vyskúšajte to!