sk-blog-veganske-bananove-cookies-img

 

 

Vegánske banánové cookies

 

 

Dnes si vyskúšame niečo iné. Namiesto živočíšnych produktov ako sú vajcia, mlieko a mliečna čokoláda sme použili banán, kokos a tmavú čokoládu. Naše banánové cookies sú naozaj rýchle a jednoduché na prípravu, a navyše chutia naozaj skvelo!

Čo všetko budeme potrebovať:

  • ¾ šálky celozrnnej múky
  • ½ šálky ovsených vločiek
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • trochu soli
  • 1-2 lyžice roztaveného kokosového oleja
  • 1-2 banány (v závislosti na veľkosti)
  • ¼ šálky hnedého cukru
  • vanilku (strúhanú)
  • ½ šálky čokoládových lupienkov alebo nastrúhanej tmavej čokolády (bez mlieka)
sk-blog-veganske-bananove-cookies-img-teaser1

Príprava:

Najprv si predhrejeme rúru na 150 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Potom si pripravíme dve misky (veľkú a strednú). Vo veľkej zmiešame múku, ovsené vločky, prášok do pečiva, čokoládové lupienky a soľ.

sk-blog-veganske-bananove-cookies-img-teaser3
sk-blog-veganske-bananove-cookies-img1-teaser3

V stredne veľkej miske vidličkou rozpracujeme banány na kašu. Následne pridáme roztavený kokosový olej, cukor a vanilku. Všetko dobre premiešame.

Teraz zmes zo stredne veľkej misky pridáme do veľkej misky a všetko sa opäť zmieša. Pomocou dvoch veľkých lyžíc vytvarujeme naše cookies a ukladáme na plech.

 

V závislosti na tom, ako veľmi hnedé a chrumkavé koláčiky chceme mať, pečieme pri teplote 150 °C po dobu asi 30 minút.

Po vychladnutí si ich vychutnáme najlepšie s pohárom sójového mlieka.

sk-blog-veganske-bananove-cookies-img-teaser5
sk-blog-veganske-bananove-cookies-img1-teaser5

Vyskúšajte to!