Sviatok sv. Valentína oslavujú ľudia každý rok po celom svete. Vybrať správny valentínsky darček môže byť veda, ale netreba si z toho robiť ťažkú hlavu. Milovaného či milovanú viete potešiť aj maličkosťami, o to viac, ak vzniknú vašou šikovnosťou a snahou. Ako sa vraví v jednoduchosti je krása.
V tomto prípade vám budú stačiť základné kuchárske zručnosti, pretože tento recept zvládne naozaj každý. ,,French toast“ má za sebou dlhú históriu a v skutočnosti nie je originálnym receptom Francúzov. V rôznych krajinách ho nájdete pod inými názvami a viete si ho pripraviť hneď na niekoľko spôsobov. Jedným z nich sú aj tieto plnené rolky, ktorými si získate srdce každého, kto ich ochutná. Potom sa sladké francúzske toasty stanú súčasťou vašich raňajok nielen na Valentína. Tak poďme na to.
Čo budeme potrebovať:
10 toastov
1 dcl kokosového mlieka vo fľaši (môže byť aj tradičné kravské mlieko)
1 vajce
lieskovo orechový krém/ orechové maslo
jahody
hrubý plátok masla
20 g (1 balík) karamelového trstinového cukru
Postup prípravy:
Odkrojíme si suché okraje toastov. Jahody si očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Z dvoch jahôd si vykrojíme srdiečka na ozdobu.
Vezmeme si prvý toast, rozvaľkáme ho, potrieme lieskovo orechovým krémom/orechovým maslom, posypeme pokrájanými jahodami a zavinieme ho do podoby rolky. Tento postup zopakujeme pri všetkých toastoch.