sk-blog-tekvicove-chilli-spravte-si-ho-jednoducho-a-sami-img

 

 

Tekvicové chilli - spravte si ho jednoducho a sami

 

Jeseň je pre mňa jednoznačne čas tekvíc. Tekvica je nielen nízkokalorická, ale aj skutočne zdravá. Je to pravá vitamínová bomba, ktorá zaisťuje krásnu pokožku, silné nervy a dobrý imunitný systém.

 

Takže choďte určite do toho.

 

Okrem „raňajkových koláčikov s tekvicou a brusnicami“ alebo „tekvicového parfaitu so semienkami chia“ som chcela vyskúšať výdatnejší recept a narazila som na tekvicové chilli. A musím vám povedať - je to šialené. Neviem sa ho nabažiť.

 

Čo potrebujeme na tekvicové chilli (pre 4-6 osôb):


✓ 1 hokkaido (asi 1 kg)

✓ 3 červené cibule

✓ 1 zväzok oregána alebo sušeného oregána

✓ 4 chilli papričky

✓ 2 malé konzervy fazule

✓ 2 malé konzervy kukurice

✓ 6 polievkových lyžíc oleja

✓ 3-4 čajové lyžičky hnedého cukru

✓ 1-2 polievkové lyžice rasce

✓ 4 polievkové lyžice paradajkového pretlaku

✓ 1-2 konzervy drvených paradajok

✓ soľ a korenie

✓ čerstvý koriander

✓ 1 bio citrón

✓ 250 g smotany

 

sk-blog-tekvicove-chilli-spravte-si-ho-jednoducho-a-sami-img1

 


Ako pripraviť tekvicové chilli:


Najprv ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na malé kocky. Ak používate čerstvé oregano, umyte ho, osušte a otrite listy. Chilli papričky jemne nakrájajte a prípadne odstráňte semienka (ak nechcete, aby bolo jedlo príliš pikantné). Umyte tekvicu, prekrojte na polovicu, lyžicou vyberete semená a dužinu nakrájajte na kocky. Fazuľu a kukuricu sceďte.


 

sk-blog-tekvicove-chilli-spravte-si-ho-jednoducho-a-sami-img2

 


Keď je všetko je nakrájané, môžeme začať. V hlbokej panvici zohrejte olej, pridajte kocky tekvice a restujte asi 3-5 minút. Pridajte cibuľu, chilli, cukor, rascu, oregano a paradajkový pretlak, a opekajte ďalších 5-10 minút.


Potom pridajte paradajky a asi 30 minút duste prikryté pokrievkou.


 

sk-blog-tekvicove-chilli-spravte-si-ho-jednoducho-a-sami-img3

 


Po 30 minútach pridajte kukuricu, fazuľu, soľ a korenie, a všetko znova nechajte prevariť. Potom je naše tekvicové chilli hotové.


 

sk-blog-tekvicove-chilli-spravte-si-ho-jednoducho-a-sami-img4

 


Na záver môžete pridať topping. Umyte koriander, osušte ho a najemno nasekajte. Zmiešajte so smotanou a nastrúhanou citrónovou kôrou. Topping servírujte spolu s tekvicovým chilli.


Dostali ste chuť?



Vyskúšajte to!