
Recept na nepečené müsli tyčinky
Mnohí z nás to poznajú – nemáme čas (alebo si nevieme urobiť čas) na raňajky! Ak je to tak, vezmite si ich so sebou na cestu do práce alebo do školy! Mám pre vás rýchly recept na cereálne tyčinky bez pečenia, ktoré si zvládnete pripraviť ľahko aj sami.
Tak určite, nejaké müsli tyčinky si môžete nakúpiť aj v supermarketech, ale nikdy neviete, čo skutočne obsahujú. Okrem prebytku cukru sú v nich často rôzne nevhodné oleje a zvýrazňovače chutí.
Ale teraz späť k domácej výrobe…
Tak určite, nejaké müsli tyčinky si môžete nakúpiť aj v supermarketech, ale nikdy neviete, čo skutočne obsahujú. Okrem prebytku cukru sú v nich často rôzne nevhodné oleje a zvýrazňovače chutí.
Ale teraz späť k domácej výrobe…
Čo budeme potrebovať:
- pufované proso, quinou alebo amarant
- ½ šálky sušených čučoriedok
- ½ šálky sušených brusníc
- ½ šálky hrozienok
- ½ šálky kokosových hoblín
- ½ šálky konopných semien
- ½ šálky chia semien
- ½ šálky slnečnicových semien
- ½ šálky tekvicových semien
- ½ šálky arašidového masla
- ½ šálky medu
- ¼ šálky trstinového cukru
- 4 lyžičky masla

Postup prípravy
Arašidové maslo vložíme do hrnca spolu s maslom, medom a trstinovým cukrom. Za stáleho miešania všetko pomaly ohrievame (zmes sa nesmie začať variť, mohla by nám prihorieť). Medzitým vložte všetky „suché“ prísady do veľkej misky.

Keď je masa z arašidového masla a ostatných ingrediencií v hrnci mäkká a cukor roztavený, pridáme ju do misy so suchými prísadami. Všetko dobre premiešame, aby vznikla kompaktná masa. Potom zmes nalejeme do plechu na pečenie (25 x 25 cm), ktorý predtým potrieme malým množstvom masla. Necháme odstáť, kým nám „cesto“ nevychladne. Po stuhnutí vyberieme z formy a rozrežeme na jednotlivé tyčinky.
A raňajky sú pripravené!
A raňajky sú pripravené!

Vyskúšajte to!