
Slaná sendvičová torta
Zvlášť v lete nemusíme v jedálničku uprednostňovať pečené bravčové mäso alebo rezeň s hranolkami. V tomto období preferujeme viac ľahšie jedlá s čerstvou zeleninou alebo ovocím. Sendvičová torta je preto skvelou voľbou! V závislosti od vašej chuti si ju môžete pripraviť so zeleninou a šunkou, salámou alebo dokonca lososom.
Čo budeme potrebovať:
- asi 20 plátkov toastového chleba (ja som použila celozrnný)
- 150 – 200 g šunky
- 150 g strúhaného syra
- 200 g smotanového syra s bylinkami
- zeleninu (uhorky, paradajky, reďkovky…)
- 2 varené vajcia
- pažítku, petržlenovú vňať alebo bazalku
- horčicu
- 200 g smotanového syra
- formu na tortu

Postup:
Najprv si pripravíme zeleninu. Dôkladne ju umyjeme a nakrájame na plátky alebo malé kocky. Šunku možno použiť v celých plátkoch. Ak máte suchú salámu alebo klobásu, odporúčam ich tiež nakrájať na malé kocky. Z toastového chleba odkrojíme kôrku (tip: nevyhadzujte ju, usušte a časom môžete použiť do polievky), a potom môžeme už začať s prípravou torty.


Toasty narežeme podľa potreby a naukladáme do stredne veľkej tortovej formy s patentným uzáverom. Polovicu smotanového syra s bylinkami rozotrieme na toasty. Potom urobíme vrstvu s plátkami uhoriek, paradajok alebo reďkoviek, pridáme plátky šunky, strúhaný syr a trochu horčice. Nasleduje ďalšia vrstva toastu, ktorú opäť natrieme bylinkovým syrom, pridáme zeleninu, vajíčka a strúhaný syr. Proces opakujeme až do úplného naplnenia formy, na ktorej vrchu bude vrstva toastov.


Zakryjeme fóliou a vložíme do chladničky asi na 2 hodiny. Medzitým si nakrájame pažítku do požadovanej dĺžky a vymiešame smotanový syr do krémovej konzistencie. Odstránime obvodovú stenu formy. Vrch torty a boky ptrieme smotanovým syrom a ozdobíme pažítkou a zeleninou. A chutná torta je pripravená!


Chutí naozaj skvele a navyše vyzerá výborne! Skvelý nápad na oslavy, záhradné párty či pikniky.
