
Nepečené karamelovo - kokosové makrónky
Keďže som veľkým fanúšikom jednoduchých a rýchlych receptov, a nielen pri varení, ale aj pri pečení, z nasledujúceho receptu som úplne nadšená.
Karamelovo - kokosové makrónky - som za posledných pár týždňov pripravovala 5-krát, pretože nielenže sa robia super rýchlo, ale aj skutočne výborne chutia. Takže si viete predstaviť, ako rýchlo boli vždy preč.
Karamelovo - kokosové makrónky - som za posledných pár týždňov pripravovala 5-krát, pretože nielenže sa robia super rýchlo, ale aj skutočne výborne chutia. Takže si viete predstaviť, ako rýchlo boli vždy preč.
Čo budeme potrebovať:
- 1 balenie smotanových karameliek (400 g)
- 1-2 balenia strúhaného kokosu
- 50 g masla
- 3-4 lyžice mlieka
- čokoládovú polevu
- trochu hrubozrnnej morskej soli
- trochu vanilkovej arómy
- naberačku na zmrzlinu

Príprava:
Ako prvé si v mlieku na miernom ohni a za stáleho miešania rozpustíme smotanové karamelky spolu s maslom a vanilkovou arómou. Keď sa všetky karamelky dokonale rozpustia, pridáme do teplej karamelovej zmesi strúhaný kokos.


Zmiernime oheň a postupne vmiešame toľko kokosu, až kým nám nevznikne dosť tuhá hmota.


Z teplej hmoty pomocou naberačky na zmrzlinu formujeme kopčeky, ktoré ukladáme napríklad na plech vystlaný papierom na pečenie. Keďže tieto makrónky sa nepečú, necháme ich len vychladnúť.


Vychladnuté karamelovo - kokosové makrónky potom namáčame do čokoládovej polevy a ozdobíme.
Pre ozvláštnenie chute môžete makrónky posypať niekoľkými zrniečkami hrubozrnnej soli.
Pre ozvláštnenie chute môžete makrónky posypať niekoľkými zrniečkami hrubozrnnej soli.

Tak, a ďalšia nádielka vianočných koláčikov je „upečená“.
Vyskúšajte to!
Vyskúšajte to!