Počasie sa nám pomaly začína zlepšovať, a preto sa už môžeme tešiť na záhradné grilovačky, bez ktorých si väčšina z nás poriadne leto ani nevie predstaviť. Pre tých, ktorý chcú okrem tradičnej klobásky či hermelínu vyskúšať aj niečo iné, tu dnes máme ľahko exotický recept na rybu (v našom prípade lososa) v ananásovom kabáte, ktorú si pekne ugrilujeme.
Kto nemá rád ryby, môže do kabáta pokojne obliecť aj kura :)
Čo budeme potrebovať:
(pre 2 osoby)
cca 500 g lososa (prípadne inej ryby alebo kuracieho mäsa)
ananás
špagát na pečenie / kuchynskú niť
soľ a korenie
zeleninu na prílohu
Postup prípravy:
Začneme tým, že z ananásu odstránime spodnú časť a listy. Potom odrežeme štedré, asi 4-5 cm pláty (aj so šupkou). Vzniknuté pláty (misky) nám pri grilovaní namarinujú rybu alebo mäsko a dodajú im príjemnú sladkú a údenú chuť.
Lososa či kura si nakrájame na primerane veľké kúsky, osolíme, okoreníme a vložíme medzi 2 pláty ananásu. Aby nám všetko počas grilovania držalo pokope, pevne to celé previažeme špagátom na pečenie.
Keď máme všetko pripravené, môžeme začať s grilovaním. Dávajte dobrý pozor, aby sa vám nič nepripálilo. Balíček je z každej strany potrebné grilovať asi 15 min (mäso vzhľadom na ananásové pláty potrebuje trochu viac času, ako obvykle).
Ako prílohu si môžete ugrilovať cuketu, paradajky, papriku, prípadne inú zeleninu, ktorú máte radi.
Keď je všetko pekne ugrilované, môžeme servírovať. Predtým, než sa do jedla pustíte, nezabudnite odstrániť špagát na pečenie! Rybu a zeleninu servírujeme spolu s nejakým chutným domácim dipom alebo omáčkou.