
Avokádový hummus
Či už na celozrnnom chlebe, bagete alebo suchári, čerstvé nátierky sú v súčasnej dobe veľmi populárne.
Predovšetkým hummus pochádzajúci z Orientu je dnes v chladiacich regáloch v miestnych supermarketoch nepostrádateľný. Hummus sa vyrába z číreho cíceru alebo bôbu obecného, zmiešaného so sezamom, olivovým olejom, citrónovou šťavou a rôznymi koreninami. Nutnosť je pridať najmä rascu.
Ja som vybrala variant s čerstvým avokádom. Ihneď som to musela vyskúšať.
Predovšetkým hummus pochádzajúci z Orientu je dnes v chladiacich regáloch v miestnych supermarketoch nepostrádateľný. Hummus sa vyrába z číreho cíceru alebo bôbu obecného, zmiešaného so sezamom, olivovým olejom, citrónovou šťavou a rôznymi koreninami. Nutnosť je pridať najmä rascu.
Ja som vybrala variant s čerstvým avokádom. Ihneď som to musela vyskúšať.
Čo budeme potrebovať:
- 2 mäkké avokáda
- plechovku cíceru
- 4 čajové lyžičky olivového oleja
- 1 čajovú lyžičku Tahini pasty (rozomleté sezamové semienka)
- šťavu z čerstvej limetky
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie
- rascu
- mixér

Postup prípravy:
Vyberieme cícer z plechovky, opláchneme a vložíme do mixéra.


Do mixéra pridáme tiež olivový olej, tahini pastu, cesnak a šťavu z čerstvo lisovanej limetky. Na záver pridáme dve olúpané avokáda a štipku rasce.


Mixujeme v mixéri po dobu 2 minút, až sa nám vytvorí homogénna hmota.

Hotový hummus naservírujeme do misky a podávame s trochou olivového oleja a bylinkami. Môžeme začať hodovať! Nielen, že lahodne chutí, je tiež zdravý!
Vyskúšajte to!
Vyskúšajte to!