sk-blog-avokadovy-hummus-img

 



Avokádový hummus


Či už na celozrnnom chlebe, bagete alebo sušienke, čerstvé nátierky sú v súčasnej dobe veľmi populárne. Predovšetkým hummus pochádzajúci z Orientu je v súčasnej dobe v chladiacich regáloch v miestnych supermarketoch nepostrádateľný. Hummus sa vyrába z číreho cíceru alebo bôbu obecného, ​​zmiešaného so sezamom, olivovým olejom, citrónovou šťavou a rôznymi koreninami. Nutnosť je pridať mletú rímska rasca. Ja som vybrala variant s čerstvým avokádom. Ihneď som to musela vyskúšať.


Čo budeme potrebovať pre hummus s avokádom:


✓ 2 mäkké avokáda

✓ plechovku cíceru

✓ 4 čajové lyžičky olivového oleja

✓ 1 čajovú lyžičku Tahini pasty (rozomleté sezamové semienka)

✓ šťavu z čerstvej limetky

✓ 2 strúčiky cesnaku

✓ soľ a korenie

✓ rascu

✓ mixér


 

sk-blog-avokadovy-hummus-img1

 


Výroba avokádového Hummusu:


Vyberieme cícer z plechovky, opláchneme a vložíme do mixéra.


 

sk-blog-avokadovy-hummus-img2

 


Do mixéra pridáme tiež olivový olej, tahini pastu, cesnak a šťavu z čerstvo lisovanej limetky. Na záver pridáme dve olúpané avokáda a štipku rasce.


 

sk-blog-avokadovy-hummus-img3

 


Mixujeme v mixéri po dobu 2 minút, až sa nám vytvorí homogénna hmota.


 

sk-blog-avokadovy-hummus-img4

 


Hotový hummus naservírujeme do misky a podávame s trochou olivového oleja a bylinkami. Môžeme začať hodovať! Nielen, že lahodne chutí, je tiež zdravý!


Vyskúšajte to!