Barové a zvýšené stoly majú
tisícky rôznych prevedení. Znamená to, že v kuchyni nemusia byť len doplnkom. Všetko sa odvíja od toho, aký typ si zvolíte:
- Menší model – spravidla ide o okrúhle alebo hranaté barové stoly, niekedy nazývané aj stand-by stoly. Dôvod tohto názvu je pomerne jasný. Neslúžia na to, aby ste pri nich sedeli dlhé hodiny. Zvyčajne sa ani nekombinujú so stoličkami. Mali by ste sa k nim len v rýchlosti postaviť, niečo zjesť a následne pokračovať v práci ďalej.
- Masívne a veľké modely – tieto kúsky môžu spĺňat úlohu hlavného jedálenského stola. Sú väčších rozmerov a dajú sa k nim zladiť vyššie barové stoličky. Poskytujú viac miesta na sedenie a odkladanie tanierov či pohárov.
Voľba typu stola by mala byť dobre premyslená. Zamerajte sa nielen na dizajn, ale aj na
celkové rozmery. Príliš veľký stôl zaberá miesto a vadí pri prechádzaní. Hodí sa skôr do veľkých domácností, kde nezanikne a priláka pohľady. Nezabudnite ani na samotnú výšku, ktorá je kľúčová, ak ste si už stihli zaobstarať stoličky.