sk-blog-tiramisu-v-skle-img

 



Tiramisu v skle


A je to tu! Máme tu koniec roku a oslavy Silvestra! Hostia sú pozvaní, nápoje sa chladia, no ešte nám k pohosteniu chýba jedlo. Obložené misy, tousty alebo snáď len chipsy? Pre tých, ktorí dávajú prednosť rýchlej príprave jedla a sladkým dezertom, tak tu mám pre nich tú správnu vec! Tiramisu v pohári s vaječným likérom je jednoduchý na prípravu, cenovo zvládnuteľný, vyzerá skvele a chutí naozaj dobre .


Čo je potrebné na 2-3 porcie:


✓ Asi 15 dlhých piškót

✓ 250 g mascarpone

✓ 250 g tvarohu

✓ 2-3 lyžice mlieka alebo smotany

✓ 4 lyžice práškového cukru

✓ 1 lyžička vanilkového cukru

✓ 100 ml vaječného koňaku

✓ asi 150 ml studeného espressa

✓ prípadne 1 lyžica amaretta

✓ kakaový prášok


 

sk-blog-tiramisu-v-skle-img1

 


Ako pripraviť tiramisu v pohári:


Uvaríme espresso a necháme vychladnúť. Piškóty rozdrvíme v rukách na menšie kúsky a necháme si ich pripravené bokom. Potom sa môže začať výroba krému. V miske rozpracujeme mascarpone s tvarohom. Primiešame práškový cukor, vanilkový cukor, mlieko alebo smotanu a vymiešame do hladka. Nakoniec pridáme vaječný likér.


 

sk-blog-tiramisu-v-skle-img2

 


V závislosti na veľkosti pohárov (ja som použila poháre na víno) použijeme 2 až 3 poháre. Na dno pohárov vysypeme časť podrvených piškót a polejeme ich studeným espressom. Potom pridáme lyžicou vrstvu krému, na ňu zase vrstvu piškót, atď. Vrstvy musia byť ukončené krémom.


 

sk-blog-tiramisu-v-skle-img3

 


Poháre zakryjeme hliníkovou fóliou a necháme ich v chladničke až do servírovania. Tesne pred podávaním každý dezert polejeme vaječným likérom, posypeme kakaovým práškom a môžeme vychutnávať!!


Vyskúšajte to!