sk-blog-letni-salat-s-granatovym-jablkem-img

 



Letný šalát s granátovým jablkom


Leto a šalát – to jednoducho patrí k sebe. Znie to veľmi nudne? Tak to skúsim znovu: jedná sa o čerstvý šalát s výdatnou divokou ryžou, šťavnatým granátovým jablkom a praženými orechmi zmiešanými s avokádom a feta syrom. Nielen chutné, ale aj zdravé a prospešné pre vašu postavu.


Čo budeme potrebovať


(počet pre 2-3 osoby):


✓ 150 g rukoly

✓ 150 g čerstvých špenátových listov

✓ ½ červenej cibule

✓ 1 granátové jablko

✓ 150 g varenej divokej ryže

✓ 50 g opekaných vlašských orechov

✓ 100 g feta

✓ ½ avokáda


Na marinádu:


✓ 2 lyžice medu

✓ ocot (ja som použila orechový)

✓ olivový olej

✓ niekoľko kvapiek citrónovej šťavy

✓ soľ a korenie


 

sk-blog-letni-salat-s-granatovym-jablkem-img2

 


Príprava:


Divokú ryžu uvaríme podľa pokynov na obale. Orechy zľahka osmažíme na panvici, tak aby neboli veľmi tmavé. Špenát a rukolu umyjeme, odstránime z nich tvrdé stonky a pridáme do šalátovej misky. Avokádo nakrájame na kocky a feta syr nahrubo rozdrvíme. Potom jemne nakrájame cibuľu a odstránime semená z granátového jablka.


 

sk-blog-letni-salat-s-granatovym-jablkem-img3

 


Všetky ingrediencie pridáme do šalátovej misky s rukolou a špenátom. Teraz nám už chýba len marináda. Zmiešame med, ocot a olej s niekoľkými kvapkami čerstvej citrónovej šťavy, korenie a soľ. Najlepšie je marinádu pridať do šalátu tesne až pred servírovaním.


 

sk-blog-letni-salat-s-granatovym-jablkem-img4

 


Užívajte leto a šalát!


Vyskúšajte to!